vendelawendt

Kategori: Tips

MYSKVÄLL

Finns det något mysigare än att kliva ner i ett varmt bad fullt av bubblor med ansiktsmask och en bok efter en lång dag? För mig är det nog det mest avslappnande som finns! I hela mitt liv har jag haft perioder där jag läst som en galning, och just nu är jag inne i en av dem. Jag läser, läser och läser. Läste ut alla fyra Twilight-böckerna på en vecka, drog vidare till 50 shades of Grey, följt av denna serie från Nora Roberts som jag läser just nu. Och har även beställt några böcker från biblioteket som jag snart ska hämta ut. Bland annat The Notebook, samt Me without you som jag såg på bio förra veckan. 

Många brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, men jag tycker tvärtom. Ingen film i hela världen kan ens komma i närheten av att vara så beskrivande som en bok. En film tittar man på, men en bok upplever man. Du känner exakt vad karaktärerna känner, du målar upp en fantasivärld i ditt huvud. Och tittar inte bara på den här världen, du är inne i den världen. 

Såhär är det givetvis inte för alla när det kommer till läsning. Men så är det för mig. Så när jag väl börjat läsa existerar inte min egen värld, så det är nog enda gången jag är 100% avslappnad och kan glömma all stress i min egen värld. 

Att dessutom få massera huden med min underbara ansiktsmaskin är ännu bättre, och sen peela med body scruben jag fick från Johanna och Johanna i födelsedagspresent är helt perfekt som avslut efter en lång dag innan jag går och lägger mig. Ren på utsidan, och ren och lugn på insidan. 

Måste förresten berätta mer om det jag fick från mina Johannor en annan dag. Har nämligen fallit handlöst för märket Rituals. Så hiiiimla bra produkter! 

CANCERFONDEN

Förra året innan jag åkte till Australien så höll jag på några månader med att göra armband som jag sedan sålde och skänkte pengar till cancerfonden. Hade en facebooksida samt instagram där jag la upp bilder på armbanden samt tog emot beställningar. Skickade armband över hela Sverige samt sålde till vänner och familj. Detta gjorde att jag ofta gjorde små instättningar till Cancerfonden med ett litet bidrag efter det jag sålt. Ibland 50kr, ibland 200kr, ibland 500kr.

Detta gjorde att jag hamnade i Cancerfondens system och sen dess har jag fått en massa brev från Cancerfonden. De skickar uppdateringar om hur det går med forskningen och ofta en stor broschyr med intervjuer och statistik när de fått ett genombrott och kommit vidare i sin forskning.
Att forska är inte billigt, och eftersom det är en sånfruktansvärd och oförutsebar sjukdom så är det självklart att man ska forska och försöka komma fram till nya botemedel. Bara i Australien så drabbas var FJÄRDE person av hudcancer. Förstår ni hur många det är??? Fruktansvärt. Och det är bara HUDcancer. Sen finns det en massa andra cancersorter också...

Så nu när jag fick hem ytterligare ett brev från Cancerfonden valde jag att skänka ytterligare lite pengar. Har inte så mycket just nu, men jag valde att ge 100kr ändå. Om alla ni som läser detta skänker 50kr, så blir det mycket pengar tillsammans.

Om ni sedan uppmanar andra i er närhet att skänka, så fortsätter beloppet att öka. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Man gör sin inbetalning till PlusgiroKontot 90 1951-4 och väljer själv belopp.

Låt oss tillsammans göra lite skillnad!

BAKELSER

Förra veckan fick jag hem de här små söta bakelserna. Det är en linshållare till mina kontaktlinser. De som man får med är oftast vita och tråkiga, så tyckte det vore roligt med något nytt.
Sånahär småsaker gör så mycket för vardagsglädjen. Viktigt med småsaker i vardagen som får en att le. Idag jobbade jag 13-21, men att få öppna de här små söta locken när jag skulle på med linserna fick mungiperna att dra på sig lite när jag gjorde mig klar imorse. Att dessutom få en mysig stund i soffan med en skitbra bok och en kopp te medan det regnade utanför fick mig lugn innan det var dags att ge sig ut i trafiken på väg till jobb. Varför inte göra allt man kan för att görs vardagen lite roligare?

www.strandlins.com

18 länder. 20 år. 4 världsdelar. 28 flygstart- och landningar.

Det är vad jag hunnit med hittills i mitt liv. Förstår ni vad mycket det är? Är så stolt över allt jag hunnit med hittills. Det finns nog inget som får en att växa så mycket som att lämna sin trygghetszon, resa till nya platser, nya kulturer, träffa människor med annan bakgrund. Det ger en verkligen perspektiv på saker och ting och får en att prioritera annorlunda.

Något jag tycker är viktigt nuförtiden är kvalité. Det var inget jag brydde mig om för några år sedan. Då var jag liten, ung och såg inte längre än näsan räckte. Köpte bara billiga saker och kunde inte förstå folk som la ner pengar på dyra saker.

”Varför köpa en dyr sak när man kan få 20 andra för samma pris?”

Så resonerade jag. Föredrog billiga skor som höll några veckor, solglasögon från nån marknad bara för att de va snygga men inte alls skyddade ögonen, väskor där axelremmen slets sönder efter bara några användningar och massa annat. Jag resonerade såhär för jag trodde det var det mest ekonomiska. Men är det de? Nej!

Som sagt – jag tänkte bara för stunden – vad det än gällde. Och det är något som jag verkligen ändrats inom.

Bara en sån sak som resväskor, det hade jag aldrig velat lägga ner pengar på. Men tänk egentligen hur viktigt det är. TJUGOÅTTA flygstarter. Och det kommer öka med 6 flygstarter inom de närmaste två månaderna. Och det är bara alla gånger jag använt den på flyg. Min resväska har även fått hänga med på ett x antal olika bussresor till t.ex. Italien, England och Frankrike. Tänk vad mycket det sliter på en resväska. Hur ekonomiskt är det egentligen att köpa en billig vart 3e eller 4r år? Istället för att köpa en ordentlig väska som kommer hålla resten av livet.

De senaste fem åren har jag rest utomlands minst 3-4 gånger varje år. Det är en hel del. Nu är jag trött på dåliga resväskor där dragkedjan pajar, hjulen ramlar av och helt enkelt bara faller isär. Nej nu räcker det – min nästa investering kommer helt klart bli en bra kvalitétsresväska.

Jag tycker även det är obehagligt att tänka på hur mycket som kan hända när man reser in i ett land som inte har samma lagar ett rättssystem som Sverige. Att hämma i fängelse utomlands för att någon smugglat ner något i ens väska hade varit en mardröm. Därför tycker jag det känns otäckt med en budget resväska där listerna sitter fast lite halvdant och sömmarna inte är hundraprocentiga. Med en bra kvalitétsväska där det inte finns några kryphål för att stoppa in något känns det betydligt säkrare.

 Med detta sagt vill jag tipsa om en grym hemsida som jag nyligen kommit i kontakt med – nämligen www.strandlins.com, som detta inlägg är skrivit tillsammans med. Det är en hemsida som säljer grymma och snygga kvalitétsväskor till ett schysst pris. De har väskor för alla slags resor oavsett om det gäller nöje, business, lång- eller kortresor. Strandlins.com har resväskor från grymma märken till alla tillfällen. Kika in där ifall ni – precis som jag – är redo för ett nytt kapitel i ert liv med kvalité framför kvantitet.

När jag nån gång i Maj landar hemma i Sverige igen kommer jag att ha varit i 22 länder. Och jag tänker inte stanna där. Att resa är min passion och precis som en fotbollsspelare behöver bra skor, behöver jag en bra resväska i mitt liv.

Detta inlägg provskrev jag först i ett dokument på min surfplatta, och tyvärr togs alla bilder bort från själva enheten vilket ledde till att jag var tvungen att ta en printscreen på alla bilder, beskära och sen klistra in här. Och eftersom jag skriver från min mobiltelefon har jag ingen aning om hur storleken eller upplösningen på bilderna blir från en webbläsare. Jag hoppas att det duger dock!

TORSDAG

Klockan här: 21:04

Då var ännu en dag över. Jag tycker det är läskigt hur fort tiden går. Var inte jag i Los Angeles nyss med Johanna? Och var det inte igår som jag med tårar och en klump i magen sa hejdå till alla och begav mig till flygplatsen för att helt själv flyga i 24 timmar för att komma hit? Och nu har jag snart varit här i två månader. Jag har bara en sak att säga till alla er som ska åka till Australien - stanna för fan inte bara ett halvår! Jag har träffat såå många au pairer som egentligen bara tänkt stanna ett halvår, men nu ångrar sig och vill stanna. Slösa inte bort ert Working Holiday genom att bara stanna halva tiden. Det är sånt fruktansvärt slöseri. För ni får ingen andra chans. Man får bara ett Working Holiday visa, och det går inte att spara resten om man bara stannar halva tiden. Jag har inte träffat en enda person här som nöjt sig med sex månader, det är helt enkelt för litet. Jag har redan varit här i två månader men det känns som jag kom igår. Ett halvår är ingenting. Jag ska stanna ett år, och sen förlänga med tre månaders turistvisum och resa runt lite. Det är planen just nu i alla fall! Och jag har redan ångest över att det här året antagligen kommer springa förbi. Så det är nog mitt största tips till alla er som funderar på att åka hit - stanna så länge det går! Jag lovar er att ni kommer ångra er så fruktansvärt mycket annars. 

Här kommer några bilder från min kväll. Tända ljus, frukt och skype med min pojkvän

TIPS: appar

Tänkte tipsa om några av mina favoritappar som jag använder mig av en massa här i Australien. De underlättar verkligen för mig på många sätt och vis. Eftersom jag har en Samsung med Androids nedladdningsapp så är det inte säkert att alla dessa appar går att ladda ner på en iPhone. Men det borde finnas liknande appar. 

ANZ goMoney: Om ni är nya i Australien och ska skaffa bankkort så kan jag verkligen rekommendera ANZ. Bara gå in på deras närmsta kontor, fyll i lite papper och nån dag senare kommer kortet hemskickat. Det kostar ingenting, men man ska däremot föra över 10 dollar direkt till kortet för att aktivera det. Och de har en superbra app som då heter ANZ goMoney där man kan sköta allt direkt i mobilen. 

Transperth: Perths motsvarighet till Skånetrafiken, SL osv. Här kan du se alla bussar, tåg, tidtabeller osv. Transperth gäller dock endast för staden Perth, inte hela Australien. 

SMHI väder: En jättebra väderapp där man kan se väderprognosen för 10 dagar framöver. Deras prognoser stämmer till 98%.

Tripadvisor: En jättebra app där man kan kolla upp hotell, aktiviteter, restauranger osv över hela världen. Slå på GPS:en och du får genast upp ALLT som finns att göra runt omkring dig. Perfekt sätt att utorska en ny stad med. 

Currency Converter: Med denna app kan du lätt kolla upp valutan i det land du befinner dig i. Och du behöver inte ha tillgång till internet. Du kan välja mellan alla valuter i världen, och slå sedan in en summa för att se hur mycket det motsvarar i svenska kronor. Och tvärtom.

Gumtree AU: Australiens motsvarighet till blocket. Här kan privatpersoner sälja allt ifrån kläder, surfbrädor, kameror, bilar, våtdräkter osv. 

Uber: Det här är en otroligt smart grej som nyligen kommit hit! Det finns bland annat i USA och i lite andra länder. Är inte helt 100% på ifall det fungerar i hela Australien, men det fungerar i alla fall i Perth. Det är en app där man kan beställa taxi. Folk som har lite tid över kan alltså köra taxi privat i sina egna bilar, vilket betyder att det blir mycket billigare än vanlig taxi. Du signar upp på appen, går in, sätter igång GPS:en och på en karta kan du se alla bilar i närheten som kör just nu. Klicka på en bil och du får upp en bild på föraren och vad andra taxiåkare har tyckt om just den här personen. Det är huur smidigt som helst och p.g.a. bilden på föraren och all information som du får så är det här säkrare än vanlig taxi. Allt registreras, och skulle något hända så vet man exakt vem det var som körde, registreringsskylt, vad det var för slags bil osv. Jag och Keiana beställde en taxi via den här appen i lördags och såfort vi tryckt på "beställ" så stod det att den skulle vara framme om 3 minuter. Sedan kan man följa bilen på kartan i mobilen och se när den står utanför. Helt perfekt!

Riktiga vykort: Det här är en jättebra app från Posten i Sverige. Man kan designa sina egna vykort med egna bilder och fylla i en adress, sen skickas det till Postens kontor via internet, där det sedan skapas på plats i Sverige och skickas ut. Det går alltså lika fort som att skicka ett vykort inom Sverige. Inga fördröjda leveranstider, inga dyra fraktkostander, man kan skicka personliga vykort och det är riktigt bra för miljön att det slipper transporteras över hela världen.

Och ifall ni också har en mobil där man kan designa sin hemskärm hur man vill så rekommenderar jag att lägga in två klockor. En inställd på staden du bor i just nu, och en som är inställd på Sverige. Helt perfekt att alltid ha koll på tidsskillnaden.

Så, det var några av mina tips på appar på er som också ska hit till Australien, eller ut och resa i ett annat land. 

BREAKFAST

Godmorgon! Här borta är klockan 14.30 och jag har haft en hyfsat lugn dag. Städat hela förmiddagen följt av en tur till mataffären. Lite svårt nu i början att handla eftersom allt har helt andra namn och förpackningar än i Sverige. Lite klurigt, men det kommer säkerligen bli lättare efterhand. Har även tvättat mina kläder och imorse lagade jag en ordentlig frukost. Provade ett recept som jag hittade på en annan blogg och det var otroligt gott!

Allt du behöver göra är ta blanda lite turkisk yoghurt med havregryn så det blir till en liten deg. Ta fram en ugnsform, lägga ner lite frysta bär i botten (jag tog hallon och blåbär), ta på lite honung ovanpå och sen på med degen. In i ugnen i ca 150 grader i 20 minuter och sen på med kanel. Jättegod frukost! 

FAMILJEMIDDAG

Här kommer några bilder från gårdagens söndagsmiddag. Jag och Marcus lagade kyckling- och currygryta och det blev verkligen otroligt gott! Efter maten kom jag även in med en liten bricka fyllda av läskglas eftersom jag hade en liten utmaning till familjen. Marcus är alltid så otroligt noga med att pepsi är den absolut godaste läsken som finns, och min bror är ett stort fan av Coca Cola Zero. Så jag ville se hur duktiga de egentligen var. Så både Marcus, Elias, mamma och pappa fick fyra glas framför sig. De olika glasen innehöll Coca Cola, Coca Cola Zero, Pepsi och Pepsi Max och de skulle sen helt enkelt pepa ut vilket glas som innehöll vilken läsk.

Marcus blev klar fortast och sa att "Detta var skitlätt, jag lovar att jag har alla rätt". Elias var lite nogare men var klar nån minut senare och sa att han också var väldigt säker, medan mamma och pappa satt länge och smakade på alla glasen om och om igen och blev bara mer förvirrade för varje klunk de tog. Hahah, riktigt roligt var det! Marcus som var så kaxig hade faktiskt inga rätt alls. Och mamma och pappa som tyckte det va jättesvårt trodde att de i alla fall skulle ha nån rätt, men nej inte det heller. De hade i alla fall koll på vilka som light-läsk och vilka som var de andra. Och Elias hade faktiskt alla rätt!
Tyckte detta var en liten rolig grej efter maten. Hörde talas om denna lilla utmaning för bara någon dag sedan, och eftersom både Elias och Marcus är så himla säkra på vilka läsker de tycker är godast så ville jag kolla ifall de egentligen har så bra koll på smaken. Och det hade ju Elias uppenbarligen! 

Sen när vi dukat undan och hunnit smälta maten en stund slog vi oss ner i soffan med lite gott och kollade på Jönssonligan. En riktigt bra familjekväll helt enkelt! 

GROTTORNA I KULLABERG

Bilder från Google

Jag är väldigt äventyrlig som person och älskar naturen. Jag älskar att se häftiga och nya platser, och om jag har tråkigt älskar jag att ut och gå i naturen. Fina utsikter är också något av det bästa jag vet. Så nu när jag endast har några få dagar kvar i Sverige på flera månader vill jag givetvis inte bara sitta hemma. De dagar man bara slappar minns man aldrig. Men när man tar sig ut och hittar på saker så skapar man ständigt nya minnen. Därför ska jag och min pojkvän på en liten utflykt idag. Förra veckan googlade jag på "häftiga ställen i Skåne" och fick upp en hel del platser jag redan varit på, men "Grottorna i Kullaberg" hade jag aldrig hört talats om. Så dit ska vi idag! Jag har gjort lite varm choklad, vi har packat bilen och ska snart köra upp mot Helsingborg där Kullaberg ligger i närheten. På vägen upp ska vi stanna på en mysig rastplats och äta lite frukost innan vi fortsätter upp mot vårt mål. Får hålla tummarna för att det blir fint väder hela dagen och att grottorna är något värt att se. Oavsett så blir det ett litet äventyr i alla fall. Min kamera är fulladdad och redo för dagen!  

AUSTRALIEN - vad behövs ifall man ska vara borta ett år?

Det är mycket att tänka på och fixa ifall man ska spendera några månader upp till ett år utomlands. Jag har fixat allt inför min helt själv och inte gått via en förmedling. Det har varit väldigt skönt att inte behöva göra massa extragrejer som t.ex. skriva ett "host family letter", göra en videopresentation om sig själv, gå på intervjuer osv som man behöver om man bokar via ett företag. Och det har varit skönt att slippa lägga massa extra tusenlappar på det. Jag har sparat ca 20.000kr på att åka privat. Och är så otroligt skönt! Men jag har definitivt behövt lägga ner mer tid på att göra research, kolla upp allt som behövs, fixa med alla papper själv. Men det har bara varit spännande och roligt att själv få fixa allt och verkligen få bevisa för mig själv att jag klarar detta och få se allt falla på plats efterhand. Som tur är har jag haft en otroligt snäll värdfamilj som jag kunnat ställa frågor till och även deras nuvarande au pair som jag ska ta över efter har varit jättesnäll och förklarat en hel del för mig. 

Tänkte nu sammanfatta lite viktiga saker som man måste fixa och som kan vara bra att ha om man ska göra något liknande.

Vill du åka som au pair kan du anmäla dig på den här sidan. Det är en hemsida där skandinaviska au pairer kan hitta skandinaviska värdfamiljer runt om i hela världen. Det är alltså inte bara familjer i Australien som man kan komma i kontakt med här. Man fixar allt privat, men det här är en bra plattform att hitta familjer på. Tänk på att tänka förnuftigt och skypa med familjen, barnen osv innan du bokar biljetter och åker dit. Gör även ett litet skriftligt kontrakt så ni båda vet vad som gäller angående lön, arbetstimmar, arbetsuppgifter osv.

Man kan även åka på Work and travel, t.ex. med det här företaget - detta är ett annat bra sätt att vistas en längre tid i Australien. Att åka på work and travel är helt enkelt att backpacka, men istället för att spara ihop pengarna innan så gör du det på plats. Förmedlingen hjälper dig att fixa med allt det praktiska och de hjälper dig även med jobb, fixa intervjuer boende osv. Så ska du resa runt är detta perfekt, vart du än åker hjälper förmedlingen dig med jobb även om det bara är för några dagar på genomresa eller ifall du vill stanna där upp till ett halvår. 

Internationellt körkort ansöker du om här. Ska du bo en längre tid utomlands behöver du ett körkort på engelska, och det enklaste är att ansöka om ett internationellt körkort. Detta fungerar även bra som ID utomlands så du slipper släpa på ditt pass. Åker du med en förmedling är körkort alltid ett krav, men inte ifall du åker privat.

Working holiday visa ansökerdu om här. Är det ditt första visum i Australien är det "First Working Holiday Visa (417)" du ska ansöka om. Då får du vistas i Australien i upp till ett år och resa runt, turista samt arbeta. Dock får du inte arbeta hos en och samma arbetsgivare längre än ett halvår. 

Ska du åka som au pair till USA så kan man inte göra det privat. Visum till USA är väldigt komplicerat, det enklaste är att söka är att åka som turist på ett ESTA-visum, men då får du bara vara där i tre månader och absolut inte under några omständigheter jobba. Men åker du via en förmedling så får du ett giltligt visum i upp till ett år! Men det kan du inte ansöka om själv. 

Billiga och bra flygbiljetter hittar du på Kilroy.se. De har rabatterade biljetter specifikt för ungdomar samt backpackers. Åker du till Australien behöver du inte ha en returbiljett bokad, som man behöver till t.ex. USA. Men man får tänka på om man åker dit på en enkelbiljett att i alla fall ha pengar på sparkontot till en returbiljett. För trots att man får billiga och bra biljetter på t.ex denna hemsida ligger priserna ändå på 5.500-6-500 kr för en enkelbiljett. Kan vara bra att veta så man inte står där med 0.00kr på kontot när det väl är dags att åka hem. 

Skaffa ett IYTC-kort här. IYTC står för International Youth Travel Card och kostar 100kr. Det här kortet fungerar även som ett ID utomlands, och det ger dig rabatt på flygbiljetter via Kilroy.se, samt rabatt på massor av restauranger, hostels, hotell osv runt om i världen. Perfekt om man ska backpacka!

Har du synfel, så se till att du har ett par glasögon med dig med rätt styrka samt linser och linsvätska för så många månader som du ska vara där. Att inte se ordentligt när man är på sitt livs äventyr är inte roligt. Och att få ont i huvudet för ens glasögon eller linser inte har rätt styrka är heller inte roligt. När man väl är borta vill man inte tänka på att behöva skaffa nya linser ifall man tagit med för lite och de tar slut. Tänk på att ha med för så länge som du ska vara borta!

Tänk på att säga upp alla abonnemang - som gymkort ifall du har autogiro med uppsägningstid, spotify eller netflix-prenumerationer om du t.ex. ska backpacka och ändå inte kommer ha användning för det. 

Ifall du planerar att ta med din mobil, så måste du fundera ut vad du ska göra med mobilabonnemanget. Kommer du ha råd att fortsätta betala det när du är borta? Eller kommer din familj göra det under tiden? Jag började nyligen betala mitt abonnemang själv, så blev lite stressad när jag tänkte på vad jag skulle göra med det. Men min familj hade planerat att betala det när jag var borta, men jag kom på den genialiska idén att min bror kan ta över abonnemanget eftersom hans ändå går ut i april när jag åker, samt att jag har ändå mer surf så han kommer bli uppgraderad. Då kommer hans gå ut, och de kommer fortfarande ha tre abonnemang att betala istället för fyra. Tänk även på att kolla ifall din mobil är operatörslåst, och ifall den är det måste du låsa upp den innan du åker så du kan sätta i ett utländskt sim-kort. Har du telenor och din mobil köptes efter sommaren 2014 så är den inte operatörslåst, annars är alla andra mobiler köpta med andra abonnemang operatörslåsta och endast sim-kort från den operatören fungerar i mobilen. 

Du kan kolla vilka vaccinationer som rekommenderas här. Nu är Australien ändå ett i-land som kommit lika långt i utvecklingen som Sverige, men det är ändå så otroligt långt bort och med helt andra växter, djur och sjukdomar än här. Dock får man tänka efter noga när man ska vaccinera sig och inte ta emot vilka sprutor som helst. Jag själv känner mig endast trygg med att vaccinera mig med vaccin som funnits i minst 10 år så jag verkligen vet att det är ett säkert vaccin utan allvarliga biverkningar eller risker. 

Vad har du för försäkringar? Jag var faktiskt lite osäker på det här, och även min familj hade inte 100% koll på ifall de jag har är tillräckligt bra för att spendera ett år utomlands. Jag har fixat massa papper från mitt försäkringbolag som läkaren ska fylla i ifall jag hamnar på sjukhus och som sen ska skickas in så jag får ersättning, men jag är inte helt säker på hur mycket det täcker. Täcker det allt? Så jag mejlade faktiskt till mitt försäkringbolag nu i veckan och frågade ifall de försäkringar jag har räcker eller ifall jag borde komplettera med andra. Så himla surt ifall något händer och jag står där helt själv och alla kostnader hamnar på mig. Därför tyckte jag att det va lika bra att kolla upp det innan jag åkte. Att betala lite extra för en bättre försäkring är helt klart värt det ifall något skulle hända.

Ja, det var allt jag kom på just nu och jag tror detta är det viktigaste att fixa inför sin resa. Sen andra småsaker som packning är också viktigt att tänka på, men det vet man nog bäst själv vad som behövs inför just den resan du ska åka på. Jag hoppas i alla fall att jag kanske hjälpte några på traven! 

ELSAS HEMLIGHET

Ojoj, började läsa denna boken igår och nu är den redan utläst. Det kanske börjar bli tatigt att höra om dessa böcker varje dag men detta är sista inlägget! Den sista boken, som jag precis läste ut, heter i alla fall Elsas Hemlighet. 

"Efter ett par år som moderedaktör på Bladet med rapportering från modeveckor, Elegancegalor och bröllop får Elsa ovälkomna nyheter: Bladet måste säga upp ett stort antal medarbetare och hon är en av dem. Beskedet kommer som en fullständig chock och Elsa blir mer rådvill än någonsin - vad ska hon ta sig till? 

Som tur är finns pojkvännen sedan ett par år tillbaka, Hugo, vid hennes sida. Han är inte bara en av Sveriges mest uppskattade modeskapare utan också Elsas stora kärlek. En hamn i stormen, den hon kan luta sig mot när det blåser hårt runt henne. 
Med hjälp av Hugo och sina närmsta lägger Elsa upp en plan för sin framtida karriär. Men ska Elsa få det hon vill ha? Och ska Hugo få reda på hennes stora hemlighet? 
Följ med till modemagasinet Elegance, exotiska platser som Miami, Verbier och New York, och den bästa sommaren i Elsas liv. 

Elsas hemlighet handlar om Elsa Gustavsson, populär modebloggare och journalist i Stockholms innekretsar. Vi får följa såväl hennes stundtals oglamorösa vardag, som hennes spännande resor och träffa hennes kärlek Hugo, hennes bästa vänner, kollegor och fiender. 
Dessutom gästkapitel av bland andra toppmodellen och skådespelerskan Mini Andén och regissören och New York-bon Johan Renck. 

Elsas hemlighet är den tredje och fristående delen i Sofi Fahrmans romanserie om Elsa. De två tidigare heter Elsas mode och Elsas värld."

Det hade varit roligt om jag i alla fall inspirerade någon som inte gillar att läsa i vanliga fall, till att läsa de här böckerna. Kan verkligen rekommendera dem! 

READING

Idag läste jag precis ut boken Elsas värld som jag tipsade om igår. Hur bra som helst var den! Har knappt haft tid att läsa, men när jag väl gjort det har jag läst halva boken på en dag. Påbörjade precis den tredje och sista boken så tänkte lägga upp beskivningen av den imorgon. Alla böcker går att beställa på nätet, på t.ex. Bokus osv, för ca 50kr/st. Billigt och bra! 

THE KARDASHIANS

Usch usch usch, vaknade upp med världens förkylning, öroninflammation och halsont imorse så det har inte varit en rolig dag för mig. Men tack vare nässpray, alvedon och näsdukar har jag klarat mig igenom dagen. Nu de seanste timmarna har jag suttit klistrad framför datorn och kollat på Keeping up with the Kardashians. Älskar verkligen den serien. Tycker det är så himla roligt att man får en inblick i en så stor och rik familj, och det är inte konstigt att den här familjen får så mycket uppmärksamhet med alla sina olika personligheter. De är verkligen underhållande och roliga att följa. Jag streamar serien via den här hemsidan

PARFYM

Nu är jag nyduschad och redo för lite påskmiddag hemma hos Marcus släktingar. Dagen till ära letade jag fram min älskade parfym från Escada med doften "Cherry in the air", älskar den! Vill så gärna ta med alla mina parfymer till Australien, men har valt ut några stycken bodymists från Victoria Secret som både är vattenbaserade samt har en flaska i plast. Det är ju inte bra med vanliga parfymer som är alkoholbaserade när man ska vistas mycket ute i solen, därför tycker jag VS vattenbaserade bodymists är perfekta utomlands! Dessutom är en flaska i plast väldigt smart om den ska ligga nertryckt i en reväska. Ett litet tips om ni själva ska resa till solen snart. 

ELSAS VÄRLD

Igår tipsade jag om boken Elsas mode som är skriven av Sofi Fahrman, och idag tänkte jag tipsa om den andra boken i samma serie. Den heter Elsas Värld och är minst lika bra som ettan fast jag inte läst ut hela denna boken än. Tyckte beskrivningen av ettan var ganska lång så det räckte med bara första boken i förra inlägget. Men här beskrivningen av tvåan:

"Efter en fantastisk sommar med pojkvännen Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm och i sitt nya jobb som modeprofil på Bladet har hon fler spännande uppdrag framför sig än någonsin. Men även några små problem ...

Elsa är tillbaka, självklart med sitt entourage men även med ett gäng nya karaktärer. Hon guidar oss bakom kulisserna såväl på tidningsredaktionen och New Yorks modevecka, som på Stureplans nattklubbar och Los Angeles kändisfester. Välkommen tillbaka till Elsas värld!"