vendelawendt

MIN ONSDAG

Igår var det onsdag och jag började dagen med en sovmorgon. Promenerade sedan genom staden som vanligt upp mot mitt universitet. Tar ca en halvtimme för mig att gå och om det ibland är regnigt eller kallt så går jag en kvart till stationen som ligger precis vid floden och därifrån är det sedan gratis spårvagn upp till min skola. I hela Melbourne city är spårvagnen gratis från mittpunkten och sedan ca 8 stationer i varje riktning. Så bor man centralt behöver man bara gå en liten bit för att sedan ta gratis spårvagn i hela innerstaden. Helt perfekt! 

Här är några mobilbilder från igår. 

Floden som jag går längs med varje dag. Det är detta område som heter Southbank och jag bor i ett av husen bakom alla som syns på bild, i utkanten utav Soutbank:

Mitt universitet RMIT. Ett universitet som är väldigt stort inom design och arkitektur, något som man tydligt kan se på alla hundra byggnader utifrån och in. Detta är en utav huvudbyggnaderna inne i city, byggnad 80. Här har jag de flesta av mina föreläsningar: 

Efter min lektion igår så mötte jag upp Georgia och Clara vid 14.30 och tog en kaffe. Gick sedan till biblioteket tillsammans för att plugga lite. Jag påbörjade en uppgift som ska lämnas in på fredag och jag hann nästan slutföra den. Har några meningar att lägga till idag och sen finslipa lite på den innan jag skickar in den ikväll. Hittills har det gått förvånansvärt bra att skriva uppsatser och inlämningar på engelska, tänker knappt på det utan alla ord kommer som rinnande vatten. Har även kommit på mig själv med att tänka på engelska majoriteten utav tiden. En liten bild från en av skoltoaletterna: 

Eftersom det var onsdag igår så betydde det givetvis kvällsmarknad. Gick dit en sväng efter att ha spenderat några timmar i skolbiblioteket. Men för första gången så åt vi ingenting igår utan gick bara omkring och kollade:Såhär såg det ut när jag gick hem igår kväll. Alltid fullt av liv inne i staden, människor överallt, gatumusikanter som spelar vid varenda hörna och konstant en ström av människor på väg i varenda riktning. Älskar hur livfull denna stad är. Går som vanligt förbi den kända stationen Flinder Street Station, så otroligt vacker byggnad: Sen när jag kom hem så gjorde jag kycklingsallad med avokado och pesto eftersom vi inte åt något på marknaden:

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas