vendelawendt

MELBOURNE

Herregud, tiden bara går och jag har nu bott i Melbourne i 4,5 vecka. I början var det väldigt upp och ner. Flyttade runt mellan airbnb-boenden och hostel utan internet innan jag äntligen landade i min lägenhet där jag bor nu. Och äntligen har jag internet så jag kan börja uppdatera bloggen! 
Har bott här i snart två veckor men har haft fullt upp varje dag med att gå på lektioner, plugga, skriva uppgifter och uppleva Melbourne.

Just nu bor jag i alla fall i en liten lägenhet i Southbank som är businessområdet i Melbourne med alla skyskrapor precis bredvid floden Yarra-river. Jag delar lägenheten med 5 andra tjejer, det går hur bra som helst och jag trivs jättebra. Men om mina föräldrar tycker att jag har mycket skor i min lägenhet så borde ni se hur det är när 6 tjejer bor tillsammans - skor överallt!! 

Här borta är det söndag och jag har haft en lugn dag. Varit och tränat, simmat i poolen och gjort lite skolarbete. Igår var det sol och 34 grader och idag är det också fint väder men blåser så det känns som hela byggnaden ska rasa. Så jag föredrar att stanna hemma. 

När jag tog hissen ner innan för att gå till gymmet så skakade den som aldrig förr och sen i byggnaden med gymmet så strulade alla hissarna och man kunde höra vinden vina i hisschaktet. Tog mig en halvtimme att komma upp eftersom så fort det blåste för mycket så stannade hissen... Det är Australien i ett nötskal, hade det varit i Sverige så hade folk varit försiktiga och tagit trapporna istället. Men här har man inte ens tillgång till trappor, så otroligt jobbigt. 

Såhär ser i alla fall min lägenhet ut. På 9e våningen i Soutbank: 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas