vendelawendt

SOLNEDGÃ…NG

Första dagen i Ayers rock landade jag runt 12.15. Åkte till Ayers rock resort där jag skulle bo på ett hotell som heter Outback Pioneer hotel & Lodge där jag checkade in i deras korridor. Gick runt på området och upp till deras utkiksplats där man kunde se Uluru. Vid fyra blev jag upphämtad på hotellet av en guide tillsammans med några andra. Vi åkte till Ayers rock kamelfarm där vi skulle rida på kameler i solnedgången. Så himla roligt och kamelerna var verkligen gigantiska. Turen pågick i lite mer än en timme och fast vi var långt borta så fick vi fina bilder med både Uluru samt Kata Tjuta i bakgrunden. När vi kom tillbaka till farmen blev vi serverade på nybakat bröd, tortilla chips, nötter och dippsåser samt öppen bar och även kaffe, te, varm choklad mm. Hur mysigt som helst. 

Så otroligt mäktigt att äntligen få ha varit i Ayers rock och fått se både Uluru samt Kata Tjuta. När jag var liten och först fick se bilder från det gigantiska landet på andra sidan jorden som heter Australien, så var det just bilderna från Uluru som fastnade i mitt minne. Röd sand, kängurus och Ayers rock var det enda jag visste om landet down under långt innan jag fick höras talas om alla städer såsom Sydney, Melbourne, Brisbane m.m. Det var en av de platser jag jättegärna ville se första gången jag bodde i Australien, men det blev helt enkelt inte av. Så att nu äntligen ha fått vara där är helt fantastiskt. 

Detta är Uluru bakom mig: 

Och detta Kata Tjuta:

Där jag bodde: 

Hade tagit med mig några konservburkar i mitt handbagage eftersom jag visste att jag skulle till en liten by med endast ett supermarket = svindyra priser. Tur att jag gjorde det för all mat var verkligen så dyr i Ayers rock. En dag åt jag bönor som jag köpt för 16kr med tonfisk för 10kr.

Utkiksplatsen från mitt hotell med en skogsbrand bakom Uluru.
(Måste vara min pappa som smittat av sig med att peka på sevärdheter haha):

Såhär såg det ut när jag red kameler i solnedgången: 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas