vendelawendt

1000 steps

Igårkväll hade jag jättesvårt att somna och hade även en krypande känsla i kroppen. Kunde inte riktigt komma till ro och kan bero på att jag nu har mindre än två veckor i Melbourne och snart kommer alla kompisar att åka en efter en. Dock har alla fortfarande tentor, det var i princip bara jag som hade turen att inte ha en enda tenta på mina kurser utan endast uppsatser att skriva. VI hade uppsatsinlämning samma vecka som de sista föreläsningarna, medan tentaperioden inte började förrän veckan efter det och sedan håller på till den 22 juni. Jag lämnade dessutom in alla mina uppsatser före inlämningsdatum och var helt klar den 27 maj, medan majoriteten av mina kompisar har sina sista tentor den 21 juni och inte riktigt kan slappna av än. De spenderar fortfarande varenda dag i biblioteket med att plugga och därför fick jag en idé igår när jag låg i sängen och vred mig fram och tillbaka att jag borde åka och vandra. Bara för att komma bort lite och faktiskt göra något eftersom alla ändå har fullt upp med plugg. Så jag tog fram mobilen och googlade upp en nationalpark i närheten, kollade upp tåg dit, packade en ryggsäck med frukt och vatten och la fram mina träningskläder. Och idag ringde klockan strax efter 05, fast jag vaknade redan 04 dock och låg vaken, men då gjorde jag mig klar, åt frukost och gick mot tåget. Satt sedan 1,5 timme och lyssnade musik och fick se fler och fler av Melbournes yttre områden utanför tågfönstret. Kom fram strax efter 8 till Dandenong nationalpark och vandringsleden 1000 steps som just är 1000 trappsteg haha, tyvärr är stegen ganska gamla och lutar lite. Och idag var det dessutom lerigt och halt på stentrapporna så fick hålla i mig i räcket ett par gånger för att inte halka. Vilket var lite jobbigt eftersom jag generellt går väldigt fort och tycker om att springa i trappor. Men så fort jag ökade takten så gled jag omkring i leran. Värst var nedåt! 

 

Det blev i alla fall en mysig liten onsdagsutflykt till skogen. Kul med lite natur jämfört med Melbournes stadsliv och konstanta trafik.

Imorgon är det torsdag och då ska vi allihopa ha avskedsfest hemma hos våra mexikanska vänner. Ser så mycket fram emot en sista kväll med alla men det kommer även vara otroligt sorgligt. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas