vendelawendt

NYA ZEELAND

Den 24 Mars landade vi i Christchurch, Nya Zeeland runt midnatt. Vi hade en mini camper bokad till samma dag, men den kunde vi inte hämta ut förrän 09 så det var bara för oss att spendera natten på flygplatsen. Kändes faktiskt lite mysigt och spännande. Var dock väldigt svårt att somna, men hela upplevelsen kändes typiskt "backpacker life".

Tillslut fick vi i alla fall vår lilla mini camper och körde iväg längs de små söta vägarna. Nya Zeeland är väldigt berigt och vägarna slingrar sig fram upp och ner mellan åkrar, berg och hagar fyllda av får och kossor. Då och då stöter man på en vacker sjö. Kan inte förstå hur vattnet här kan vara så isblått. Passar väldigt bra ihop med bergen som är lite lila-aktiga. Vårt mål första dagen var Queenstown där vi hade lite aktiviteter inbokade redan dag två, så det var viktigt att vi hann komma fram samma dag. Det var dock inga problem. Hann med två stopp på vägen vid två underbara sjöar, innan vi sex timmar senare var framme i Queenstown.

Vår lilla bil med tält på taket som man lätt vecklade ut. Var bara att ta av det svarta skyddet, dra i pinnarna på stegen och sen vecklades det ut med madrass inuti och hela köret. Så himla smidigt!

Stopp vid Lake Tekapo

Framme i mysiga Queenstown. Det är höst nu i Nya Zeeland, och dagarna är fortfarande varma men kvällar samt nätter blir väldigt kyliga.

Innan vi lämnade Australien köpte vi vars en jacka, och det var väldigt smart gjort. Annars hade vi nog inte klarat av våra dagar i Nya Zeeland. Första kvällen var det endast 10 grader och isiga vindar, vilket var väldigt stor skillnad mot Australien. Så jag köpte till och med en mössa eftersom jag hittade några som såldes ut billigt. Satte oss på Starbucks en stund med vars en Chai Latte för att värma upp oss.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas