vendelawendt

UTFLYKT MED PRIVATCHAUFFÖR

---------------OM MIN RESA - THAILAND---------------

En dag i Krabi ville jag och den svenska tjejen gärna utforska lite av omgivningarna. Ifall man googlade på Krabi så kom det upp en hel lista med olika platser som de rekommendera en att åka till. Problemet var att allt låg ca 40min bort med bil, och sen ytterligare 20-30min ifrån varandra med bil. Men eftersom Thailand är så billigt så gick vi ner i receptionen på vårt hostel och frågade om de kunde ringa till ett taxibolag och fråga vad det hade kostat med en privat chaufför en hel dag. Det skulle kosta 2000 Thai Baht totalt, så vi betalade 1000 THB per person vilket är ca 236 kronor.

Så vi hade chauffören helt själva hela den dagen. Och vi började med att åka till ett känt ställe som hette Emerald Pools - det var dock mer ett ställe för att lokalinvånare snarare än turister. Antagligen för att det låg så långt bort. Så det var jag och Lisa där, omringade av endast thailändare. Det var superroligt att få se lite av lokalinvånarnas privatliv. I Asien är man annars så van vid att ALLA alltid finns där för att jobba, hjälpa till och fixa för oss turister. Deras liv går ut på att jobba, så det var kul att få se vad de gör när de faktiskt är lediga. Och eftersom vi var de enda turisterna där var VI stort utsatt mål för att bli fotad tillsammans med. Alla ville ta bild med de bleka västerlänningarna hahah. Även om vi inte alls var särskilt bleka jämfört med alla i Sverige.

Vi spendera några timmar på det stället, så när vi var klara var det dags för lunch. Blev Pasta Carbonara för mig. 

Nästa ställe var ett ställe som hette Hot Springs. Även detta var ett populärt ställe för lokalinvånarna. Tror detta var min favorit, för det var så häftigt. Det liknande små bubbelbad gjorda av naturen i sten i olika etapper. Vattnet var även skållhett - hela 42 grader vilket gjorde en svimfärdiga när man steg i från lufttemperaturen som var ca 38 grader. Stenarna formade en massa pooler och man kunde hoppa över kanten på en av poolerna och glida ner längs stenen till nästa pool. Om man fortsatte så nedåt så fanns det tillslut en liten rak och brant klippa där vattnet forsade ner så man glida (som en rutschkana i vattenfallet) ned till floden som flöt förbi nedanför. Och den floden var iskall! Eller ja, den kändes iskall jämfört med de varma poolerna. Men floden var egentligen inte kallare än 30-32 grader. Man vänjer sig fort vid värme. Vi åkte sedan vidare till vår tredje och sista destination som var Tiger Temple. Ett stort, gammalt och pampigt tempel med stora tiger statyer utanför, och ett litet och heligt som låg 2000 trappsteg upp på berget. Herregud, tog ca 30-40 min att gå upp och trapporna var som stegar vid vissa ställen. Dessutom var luftfuktigheten extrem, så min gråa klänning var mörkgrå av svett och jag hade små svettpärlor över EXAKT hela kroppen. På smalbenen, fötterna, ansiktet, armarna osv. Dessutom var mitt hår så blött att det såg ut som jag precis kom ut från duschen. 

Det var en lättnad när vi tillslut nådde toppen. Utsikten därifrån var heeelt otrolig, och som tur var så fläktade det skönt där uppe. Träffade även på ett par munkar som bad och lämnade offergåvor. 

Nedanför templet kryllade det dessutom av apor som mer än gärna kom fram för att hälsa.Ja det var vår dag med privatchaufför. Herregud vad vi hann med mycket! En perfekt dag! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas