vendelawendt

THE TUP ISLETS

---------------OM MIN RESA - THAILAND---------------

En av dagarna i Krabi åkte vi på utflykt. Hade köpt en guidad tur online där man åkte omkring en hel dag i de klassiska thailändska båtarna Long tail boats. Det är de båtarna som ni kan se på i princip alla bilder nedanför.

Under den här guidade turen ingick det mat, vatten (tack och lov, såå varmt hela dagen. 38+ sen en luftfuktighet som fick det att kännas mycket varmare än det var) och dessutom fick vi tre fyra öar. Själva turen hette 4 Island, och det första stoppet var på The Tup Islets som var en ögrupp med kristallklart vatten där man kan kunde se botten och vandra mellan öarna i midjehögt vatten. Sanden var kritvit, havet alldeles klart och turkost och du kände ingen skillnad på temperaturen i havet eller luften. Helt fantastiskt ställe!

               Nästa ö var Chicken Island - en ö där bergen får den att se ut som en kyckling. Tyvärr kunde man inte gå i land på ön, men vi fick se den från båten och sedan la vi till en bit utanför ön där vi fick hoppa ner i det varma vattnet och snorkla. Efter att ha snorklat ett tag omringade av små färgglada fiskar så åkte vi vidare till Poda Island. Där var det dags för lunch, och det var klassisk thaimat med kyckling, risk och grönsaker. Så fruktansvärt gott! Poda Island var en av mina favoritöar, så otroligt vackert. Badade en massa där och la oss även ner för att sola. Den sista ön vi besökte var Phranang Cave Beach. Det var en strand full av grottor, och grottorna där ansågs heliga så de hade satt upp massa guda-statyer där de offrade, skänkte mat till sina gudar, bad och tände rökelser.

Lite läskigt var det eftersom detta var tydligen en plats med stor risk för tsunami... Skyltarna på stranden gjorde en inte lugn direkt. Det var den sista ön på vår dagsutflykt, och efter den åkte vi tillbaka i vår Long Tail Boat till Krabi Town. Var tillbaka alldeles utslagna omkring 18, och det var en alldeles perfekt dag. Såg så många fantastiska stränder och att paradis som det här existerade trodde jag knappt före den här dagen.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas