vendelawendt

MÅNDAGKVÄLL

Då var det måndag igen och jag har precis kommit hem efter att ha slutat 21. Älskar att jag verkligen trivs på mitt jobb och jobbar med så härliga människor. Verkligen blivit bra kompis med många utav dem så tiden går så himla fort på jobbet. Alla som bor där är också så söta och jag känner mig verkligen BEHÖVD. Var tillbaka på Skopunkten en dag förra veckan, och jag älskar verkligen att jobba där. Men är kul med lite variation för att få känna att man verkligen gör skillnad. Ingen är direkt någonsin i livsnödvändigt behov av ett par skor, men det är de här människorna när det kommer till vår hjälp varenda dag. Alla borde någon gång jobba inom vården. Det är de bästa erfarenheterna någonsin! 

Imorse innan jobb hann jag sova ut, träna och städa mitt rum lite. Fortsatte nu på kvällen, och det finns inget bättre än en lugn och mysig kväll i ett nystädat rum med lite musik och tända ljus innan man ska sova efter att ha jobbat en hel dag. Ska upp tidigt för att börja 07 imorgon, och det är mycket lättare att komma till ro i ett nystädat rum tycker jag. Lättare att somna då.

Innan det är dags att släcka lampan ska jag dock spela lite gitarr. Har i över en vecka fått låna hem två olika gitarrer från min bästa kompis. Har länge länge önskat att jag vore mer kreativ. Är omringad av så fruuuktansvärt kreativa och talangfulla människor. Kompisar som sjunger så otroligt bra och bli bokade till att sjunga på dop, kompisar som ritar och målar helt underbart vackra tavlor, kompisar som är världsbäst på att spela gitarr och sjunga fantastiska covers. Och jag har alltid sagt att "jag är inte en kreativ person". Jag har aldrig varit det. Är inte naturligt bra på något. 
Men efter att ha varit ute och rest har jag börjat ifrågasätta mig själv. VARFÖR skulle jag inte kunna vara en kreativ person? Det är väl bara att välja något jag känner att jag verkligen vill göra och sätta igång att träna. Har alltid velat spela gitarr, och en termin i grundskolan spelade jag det jääättemycket på musiklektionerna och även utanför lektionerna, för att vi var ett gäng som tillsammans skulle lära oss en mashup och spela på skolavslutningen. Jag lärde mig alla ackorden, några kompisar lärde sig piano, och en person sjöng. Tillsammans framförde vi detta på skolavslutningen och det var såå himla roligt. Och om jag lyckats trotsa min höjdrädsla flera gånger genom att hoppa fallskärm och bungy jump. VARFÖR skulle jag inte klara av att trotsa min tro om att jag inte är kreativ och börja spela gitarr?

Så jag började googla på olika gitarrlektioner, men det var så himla dyrt. Min kompis som är GRYM på att spela och äger sju gitarrer sa att "Varför ska du lägga pengar på lektioner när du är bästis med den bästa gitarrspelaren?" Så sant! Redan samma dag satte hon igång med att börja lära mig. Jag fick låna en av hennes gitarrer och bara en timme senare hade jag lärt mig fem ackord. Och jag fick ta hem en gitarr och har fortsatt öva hemma. Nu har hon haft ytterligare två lektioner med mig, och nu sitter ackorden klockrent. Har dessutom lärt mig ett sjätte ackord, och jag har övat på att byta ackord snabbare och få varje ackord att låta klart när jag spelar. Nu senast lärde hon mig även en låt, och det är så mycket lättare att spela och byta ackord när man har en låt och text att spela efter. Så nu kan jag spela låten Mine samt Stuttering. Hon har själv spelat och sjungit de låtarna för mig så himla länge, och hon gör helt enkelt världens bästa covers på dem! Så det är så himla roligt att jag nu kan spela och hon kan sjunga till mitt spelande. Det går lite sakta ibland mellan ackorden och ibland är jag för stressad i bytet och sätter fel, men för det mesta går det riktigt bra! Och det är stora framsteg jämfört med första gången vi spelade. 

Så nu innan jag lägger mig ska jag spela igenom låten Stuttering en sista gång så det förhoppningsvis är perfekt nästa gång vi ska spela tillsammans. Då hoppas jag på att få lära mig ännu en ny låt! 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas