vendelawendt

KVÄLLSDOPP

Jag har verkligen förälskats i det här stället precis vid mitt jobb. Vi har många stränder, bryggor och badplatser här runt där jag bor. Både vid havet och vid olika sjöar. Jag föredrar dock havet alla gånger i veckat. Ogillar starkt instängda sjöar med brunt vatten... Just här vid mitt jobb är det väldigt folktomt och bryggan är det endast 1-5 personer som badar vid varje kväll. Resten av våra 20-tal bryggor längs havet i Malmö är fullproppat av människor oavsett tid på dygnet. Därför är det perfekt att en av de folktommaste bryggorna ligger precis vid mitt jobb.

Igår började jag 14.30, så jag tänkte att jag kunde passa på att cykla till jobbet. Jag bor längst ut i de östra delarna av Malmö i en stadsdel med massa barnfamiljer, villor och parker. Havet och mitt jobb till väst, och för mig är det 1,5 mil dit. Att det var så långt bort hade jag inte riktigt koll på förut eftersom jag oftast kör på 20min istället eftersom det är mycket smidigare. Tog ca 40min att cykla och cykelbanorna slingrade sig framåt genom stadsdel efter stadsfel och upp och ner, dessutom var det 28 grader som jag var helt genomblöt när jag kom fram. Helt perfekt eftersom jag bestämt att försöka få in 4 träningspass den veckan trots allt jobb, och igår söndag hade jag endast gjort 3 under veckan men eftersom jag sammanlagt cyklade 3 mil under dagen så räknar jag det som det 4e och sista. Sen när jag slutade 21 hade mamma och pappa också cyklat dit och mötte upp mig. De satt precis på andra sidan gatan när jag kom ut från jobbet, då hade de lagt ut sina handdukar och öppnat vars en öl och cider. Såg så mysigt ut när solen sakta börjat gå ner och man såg solen bakom hamnen och alla båtmastar. En riktigt fint sommarkväll var det. Så vi tog cyklarna ner till bryggan jag gillar så mycket, och jag och pappa hoppade i! Var så himla skönt i vattnen, man märkte knappt någon skillnad på vattnet och luften. 

Så nu har jag äntligen badat för första gången i år! 

Sedan tog vi cyklarna hem igen tillsammans.Den här gången cyklade vi genom city och kom förbi min gamla gymnasieskola samt Malmö högskola där jag börjar i augusti. Älskar verkligen området runt skolan inne i city, ser så mycket fram emot att börja där! Nu är klockan lite efter 08 och jag har varit uppe sedan 07.15 efter att ha snoozat lite i sängen. Har precis duschat, tvättat håret och ska nu försöka byta om samt packa en liten väska och fylla på mitt busskort online. Runt 9.30 ska jag nämligen möta upp tre kompisar och ta tåget över till Köpenhamn för en heldag där inne. Ska hänga på uteserveringar, strosa längs ströget och kolla in de färgglada husen och båtarna i Nyhavn. Älskar Köpenhamn och älskar att det ligger så nära. Synd att jag inte har råd just nu att gå på Tivoli för då hade vi gått rakt in där det första vi gjort när vi hoppat av tåget. Men men, hinner säkert med det fler gånger i sommar! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas