vendelawendt

NYA ZEELAND

Som jag redan avslöjat kommer jag och Emma flyga till Nya Zeeland efter att ha backpackat den australiensiska östkusten. Det har varit ett av mina drömresmål hela livet så känns overkligt att det nu är bokat. Ända sedan vi bestämde oss för att åka inom Nya Zeeland har vi försökt kolla runt vad som rekommenderas att se.
NZ består av två öar, nordön och sydön. Min tanke var från början att besöka båda öarna, men det hade blivit alldeles för dyrt. Har googlat runt en massa, läst i olika forum, frågat de jag känner här i Australien och ALLA säger att det är mer värt att besöka sydön. Huvudstaden Auckland samt Hobbiton (där sagan om ringen spelades in) ligger på nordön, men när det kommer till aktiviteter samt natur ska sydön vara oslagbar. Så vi kommer landa i Christchurch, hyra en campervan och köra runt hela sydön med stopp i Queenstown där man hittar alla adrenalinaktiviteter, upp mot Franz Josef Glacier och alla höga berg och djupa dalar. Och tillslut tillbaka till Christchurch för att flyga vidare.

Självklart kan vi inte besöka den världskända staden Queenstown utan att prova på en adrenalinaktivitet, så jag och Emma ska tillsammans göra ett tandem bungyjump. Den kallas för The Nevis Swing och är världens största gunga. Man spänns fast två och två i en stor sele på en anläggning mitt emellan två berg. Sedan skjuts man ut från en plattform så man hänger i två vajrar flera hundra meter upp i luften. Efter en stund släpps man, och man faller ända tills linan sträcks ut, och då gungar man genom hela dalen!!

Har kollat på en massa videos och bara de får hjärtat att stanna. Är livrädd för höjder men detta är något jag verkligen verkligen vill göra. Nya Zeeland är ju the home of bungy jump - det var där allt startades och de häftigaste aktiviteterna finns just där så det känns ganska självklart att vi måste prova något när vi väl är där.

Vill ni se exakt hur det går till så sök på "Nevis Swing Queenstown" så kan ni få se massa olika filmer på hur det går till.

Efter vårt äventyr i Nya Zeeland drar vi vidare mor FIJI för att båtluffa!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas