vendelawendt

HAPPY STRAYA DAY

Igår var en av de absolut roligaste dagarna i mitt liv!! Är så himla glad över att jag fick chansen att fira Australia Day här just i Perth. Började dagen med att möta upp Emma på Il Lifo i Cottesloe för frukost. Tog en supergod citron pannacotta med yoghurt, müsli och färsk frukt. Såå god. Gick sedan rakt över gatan ner till stranden där det redan var packat. Spenderade några timmar där med att sola, lyssna på musik och bada. Hade med min stora Australien simring som vi flöt runt på. Tog även ner Emmas GoPro i vattnet och tog en del härliga bilder.

Vid 12 packade vi ihop våra saker och drog hem. Duschade, bytte om, fixade till oss och gjorde iordning massa picknick. Åkte sedan ner till South Perth Foreshore för att möta upp Hanna. Slog läger bredvid alla andra människor som tagit sig dit och satt sedan där i flera timmar och pratade, spelade kort och bara njöt av allt. Vädret var verkligen superfint. Efter ett par timmar var verkligen heeeela parken fylld av picknick filtar och folk. I South Perth har man helt perfekt utsikt över the Swan River med Perth City i bakgrunden. Där på andra sidan floden skulle de ha en fyrverkeri- och lasershow. Det är den största i hela Australien och Perth lägger mer pengar på sin Australia Day än Sydney gör på nyår. Så det var verkligen mäktigt att få vara med om det!

Showen startade vid 20.00 och höll på i nästan på i 40 min. Så himla häftigt!

Hela dagen kändes som en blandning mellan svenskt nyår, midsommar och valborg. Och om ni undrar varför man kallar det för "Straya" så är det australiensarnas förkortning för "Australia".

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas