vendelawendt

MISSION BEACH

Tidigt i onsdags kom vi fram till Mission Beach efter vår första busstur. Eftersom Australien är gigantiskt (lika stort som hela Europa) så tar det ett tag att ta sig runt. Längs hela östkusten finns det två bussföretag som kör fram och tillbaka mellan alla ställen så backpackers lätt ska ta sig runt. Vi tog den billigaste bussen och hittills har allt funkat superbra. Vårt hostel i Mission Beach var såå himla mysigt. Låg mitt i regnskogen med en pool, hängmattor, stor tv-skärm i sällskapsrummet där alla samlades om kvällarna för deras filmkväll. Otroligt mysigt.

Hostlet kallades för The Treehouse vilket var ett helt perfekt smeknamn för det liknade verkligen en träkoja. Vi satt ute och åt varje kväll, såå mysigt. Standardmat för oss nu är bönor, tonfisk, pasta med curry osv. Simpelt, billigt och faktiskt väldigt gott!

Första dagen tog vi en deras gratisbussar in till den lilla staden. Mission Beach Town. Det var bobatavligt bara en liten gata på ca 50m med ett café, supermarket och några andra hus. Vi satte oss och tog en kaffe vilket kändes såå lyxigt. Man vänjer sig fort vid att vara backpacker! Gick även ner till stranden som vi har hört ska va jättefin, men det kan jag tyvärr inte säga att jag tyckte. Det sägs att västra australien har de vackraste stränderna, och hittills måste jag bara hålla med. Är jättebesviken på östra australiens stränder.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas