vendelawendt

LANGKAWI

Min första hela dag på Langkawi hängde jag med några av personalen i receptionen. Jag försökte lista ut vad jag skulle hitta på eftersom resortet låg så öde.

Grabbarna tyckte jag skulle hyra en moped för det är det bästa sättet att se ön på. Det finns ingen kollektivtrafik och taxi är snordyrt.


Just när vi försökte hitta den snabbaste vägen för mig att gå till närmaste uthyrningsställe så kom en belgisk man som bodde bredvid och precis startat upp ett företag på ön med sin fru.

Han erbjöd mig skjuts dit på sin moped och var snäll nog att stanna för att deala till mig den bästs mopeden till bäst pris. Jag hade ALDRIG kört moped, vilket han tyckte var väldigt uppenbart. Så personalen försökte bara ge mig en moped, men han fick dem att låta mig prova en massa olika och inspekterade sedan varje moped så jag fick den bästa. Så otroligt snällt av honom!

Slutade med att jag hyrde en prima moppe för tre dagar och betalade endast 45 malaysiska ringgit, vilket är 93 svenska kronor! Alltså 31 kronor per dag för en moped. Svinbilligt ju!

Så det slutade med att jag spenderade resten av dagen på min moped susande fram längs de malaysiska gatorna. Helt klart en av höjdpunkterna på hela resan!!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas