vendelawendt

FÄRJA

Efter några underbara dagar på ön Penang i min ensamhet (i och med att jag bodde själv på mitt hostel) så var det dags att ta ännu en färja.

Den här gången åkte jag färja i fyra timmar norrut längs Malaysia kust innan jag tillslut var framme på ön Langkawi!!

Tog en taxi till hostlet jag skulle bo på, och när jag kom dit möttes jag av ett gigantiskt tomt resort med sju personer som jobbade där. De flesta var också backpackers som reste runt i Asien men hade fastnat för denna ö så de var nu här och jobbade några månader. Väldigt vanligt att man som backpacker jobbar på olika hostel mot att man får boende och mat gratis.

Det här resortet låg mitt på ön, långt från kusten. Det var därför det var så tomt, dessutom är det lågsäsong för turister nu. Längst ner i hörnet låg en sliten byggnad som var mitt hostel, men satt och snackade jättelänge men personalen min första dag och de sa att de kunde ge mig ett hotellrum istället. Så himla snällt!!! Så jag fick ett eget hotellrum med eget badrum samt balkong. Riktig lyyyx!!!

Spenderade första dagen på hotellet, och på kvällen kom några av personalkillarna fram och frågade om jag ville följa med för att handla samt laga mat. All personal lagade mat tillsammans varje kväll så de bjöd även in mig. Handlade kyckling, sallad, potatis och pumpa som vi marinerade i currysås och grillade vid poolen. Så himla gott med riktig mat!

Senare på kvällen kom resten av personalen. Det var två tjejer och fem killar som alla var 26 och uppåt. Så himla snälla och vi satt och spelade spel hela kvällen. Var roligt att ha en massa att umgås med, trots att jag var den enda gästen på även det här boendet.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas