vendelawendt

SWAN VALLEY

Vilken helg det har varit! Har haft fullt upp varenda dag och hunnit med att se en massa nya ställen.
Bland annat så åkte jag upp till Macki i lördags för att spendera dagen med honom och hans värdfamilj. De tog med oss båda till Swan Valley som är ett område i norra Perth med en massa farmar. Det finns två huvudgator som är några kilometrar långa och längs dessa ligger det alla möjliga slags farmar.
Vi började med att besöka en kaffefarm och provade även deras olika kaffesorter:

Sen åkte vi vidare till en chokladfarm:

Efter det åkte vi vidare till en honungsfarm där de även hade en massa kor som man fick klappa och mata. Det var väldigt kul att få se bikuporna och äta honungen med sked så som den ser ut innan man pressar ur den flytande honungen. Väldigt speciellt när man kunde känna de krispiga och hårda delarna från själva kupan. 
När vi var klara på honungsfarmen åkte vi till Duckstein, som är en väldigt mysig tysk restaurang. Där käkade vi schnitzel till lunch, innan vi fortsatte till en vinfarm. Det ser så fint ut med deras vindruvsodlingar som sträcker sig så långt ögat kan nå i små perfekta gångar. Marcus, hans värdpappa och pojkarna gick ut på en stor gräsmatta för att spela lite footy medan jag, hans värdmamma och hennes väninna gick in på lite vinprovning.Efter vinprovningen gick vi ut till killarna och in till stället som låg precis bredvid, vilket var ett litet ostställe. Vi köpte en ostbricka och satte oss på deras terass på baksidan med jättefin utsikt över åkrarna. 
Det var vår dag i det underbara Swan Valley. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas