vendelawendt

ROADTRIP

Hej på er! Ja, det här med att blogga och uppdatera regelbundet är inte riktigt min grej tydligen. Det är så lätt att man faller in i alla vardagsrutiner och helt enkelt inte hinner med det alls. Men såfort jag åker bort en helg och hittar på en massa skoj så kommer motivationen tillbaka och jag vill fortsätta uppdatera och dela med mig av allt.

Idag, måndag, så är det public holiday här i Australien vilket är en röd dag. Så alla har varit lediga idag, inklusive jag. Så förra veckan började jag och Marcus planera en roadtrip inför denna långhelg och började ringa runt för att hyra bil, boka hotellnatt första natten och sen camping. Vi planerade, kollade upp allt vi ville göra, höll på med kartor och appar för att se vilken väg som var smidigast att köra osv. Så i fredags runt 14.30 gav vi oss av i vår lilla fullpackade hyrbil och styrde söderut ner mot Albany. Tog ca 4,5 timme dit och vi visste att vi inte skulle vara framme förrän ganska sent så därför hade vi bokat ett hotell i Albany för den natten så vi skulle slippa sätta upp tältet osv. 

Sen skulle vi under resten av dagarna följa kusten upp mot Margaret River, vidare mot Bunbury och sen idag (måndag) hem till Perth igen. Det blev en helt underbar och lyckad roadtrip och jag är alldeles utmattad nu efter helgen.

Här kan ni se två kartor, en över hur vi körde första kvällen från Perth ner till Albany, och en karta över hela Australien med sina sju stater. Jag bor i den allra största staten Western Australia, och ni kan se på den första bilden hur vi körde vår första kväll. Det tog som sagt 4,5h och sen fortsätta hela kustvägen tillbaka till Perth. Den här lilla roadtripen tog hela långhelgen och vi körde, körde och körde. Det kanske ser ut som vi kört massor, men kollar man sen på den andra kartan så får man verkligen perspektiv på hur stort Australien verkligen är. Kan ni leta upp den stora staten Western Australia och lokalisera den största staden som är utpekad? Därifrån körde vi och rakt ner mot kusten. Vi har alltså lagt en hel helg på att köra runt och vi har knappt sett en hundradel av hela Australien, då förstår man hur stort det här landet verkligen är! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas