vendelawendt

GLOUCESTER TREE DEL 3

Efter att ha bestökt Denmark och de vackra stränderna som fanns där så fortsatte vi upp mot Pemberton på vår roadtrip. Det var en liten avstickare på väg till Margaret River men vi ville så gärna besöka det kända stället Gloucester Tree. Det är ett 53 meter högt träd med små stålpinnar som slingrar sig hela vägen upp som man kan klättra på. Snackade med ett äldre australiensiskt par nedanför trädet som berättade att de pinnarna sattes fast i trädet för många många år sedan för att man skulle kunna klättra upp och se över hela skogen ifall det pågick någon skogsbrand. Det är väldigt vanligt här i Australien och framförallt på sommaren när allt är snustorrt och det är 40-45 grader. Så allra högst upp i trädet har de byggt en stor plattform som man kan stå på. 

Jag är otroligt höjdrädd och bara av att stå där nere och kolla upp fick mitt hjärta att börja banka hårdare. Och min mage började göra ont när jag såg alla andra som klättrade upp och hur pinnarna sviktade till under dem för varje fotsteg de tog. Men jag satt där nere och bara "Kom igen nu, vi måste klättra upp. Det här är vår enda chans eftersom vi antagligen aldrig kommer komma hit igen. Det kommer vara skittufft, men det är bara att göra det". Så vi gav oss av, men efter ca 4-5 meter så skakade jag som aldrig förr och klamrade mig fast vid pinnarna och vågade knappt titta nedåt. Blev alldeles stel och kunde knappt röra mig så jag fick försöka ropa efter Marcus som redan var en bra bit upp att jag skulle vända tillbaka. Så jag kom inte så långt innan jag vände, men jag försökte i alla fall och det var nog tur att jag inte fortsatte. Det var så himla stort avstånd mellan varje pinne så när jag tittade uppåt samtidigt som jag klättrade så missade jag pinnen varenda gång. I och med att det är ett vanligt träd i en helt vanlig skog som man själv får klättra upp på utan sele eller någonting så kände jag att ifall jag hade fortsatt och fått panik där uppe eller missat en pinne så hade det kunnat gå rikigt illa.

Men Marcus fortsatte hela vägen upp och fick se den otroliga utsikten. Så himla synd att jag inte fick uppleva det, men det var roligt att i alla fall ha fått vara där och sett detta kända träd.

Utsikten från toppen av trädet

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas