vendelawendt

WANDERLUST

Kan vi snälla ta en tyst minut för dessa otroligt sanna och inspirerande citat? 

Blir alldeles rörd av såna här citat och får seriöst gåshud. Detta är verkligen meningen med livet för mig - att resa och upptäcka nya saker. Blir alldeles lyrisk. Min motivation här i livet är utan tvekan att resa, se nya platser och uppleva olika saker. Tänk er så stor vår jord är, så gigantisk denna planet vi lever på är. Det går knappt att förstå. Och sen tanken på att denna planet bara är en av många i vårt solsystem. Och att vårt solsystem bara är en droppe i havet i hela universum. Det är så otroligt fascinerade! Tänk vad mycket det finns att se och uppleva. Så fina och häpnadsväckande platser det finns. Men trots det, så bor jag här i Sverige. I lilla tråkiga och gråa Malmö... När det finns platser fyllda av palmer, sol, hav, djupa dalar och höga berg. Jag är så glad att jag har möjlighet och viljan till att resa. För det är det absolut viktigaste för mig. Att stanna här hela livet, utbilda sig, tjäna pengar, jobba dag ut och dag in resten av livet, kanske någon charterresa här och var... Det livet är inte det perfekta livet för mig. Kan gråta mig sömnlös flera nätter i rad bara av den tanken. Säger absolut inte att det är något fel med detta liv. Men det är inget liv jag vill kastas in i direkt efter studenten utan några som helst livserfarenheter. Det är en otroligt deprimerande tanke för mig.

Är så glad för alla småresor jag fått göra. Den största hittills är Los Angeles, men den resan var ändå bara fem veckor. Tänk fem veckor jämfört med hela ens liv. Det är ingenting. Den upplevelsen var stor för mig, men ändå inte tillräcklig. Nu efter studenten ser jag det som att livet börjar. Jag har tagit mig ur det första systemet som vi föds in i och tvingas gå till, och jag har nu några år på mig innan det är dags att gå in i nästa system. Med utbildning, jobb och alla rutiner som tillhör det i vuxenlivet. Men jag kommer inte vara redo för det om jag inte får uppleva lite mer först. Jag gillar ändå våra system och jag är tacksam över att ha fötts in i just det liv jag har. 

Är så himla glad för alla resor mina föräldrar tagit mig på. Både inom Sverige och utomlands. Visst, det är väl kul med någon solsemester här och var. Men jag tycker inte man kan kalla det "att resa" att bara ligga i en solstol varje dag i en vecka. Att resa är att göra nya saker! Se nya platser! Både i sitt eget land som utomlands. Jag gillar äventyr, och jag är så glad att jag fått se massa ställen i Sverige också. 

Men det är också så himla lätt att bli storsint. Att bli girig och bara vilja ha mer och mer. Och tyvärr känner jag så ibland... Men jag får försöka påminna mig att det jag varit med om kommer aldrig försvinna. Därför älskar jag att fotografera. Det blir som ett sätt att återuppleva resan igen i efterhand. Att ha en bra kamera och ta bra bilder under resan för att minnas allt i efterhand är minst lika viktigt för mig som själva resan! 

Är så himla glad att jag fått den här möjligheten att åka till Australien. Vilken upplevelse det kommer bli! Det kommer definitivt bli min längsta resa hittills och jag är så himla glad över hur allt bara flytit på för mig. 

Nu är det 17 dagar (!!!!!!) kvar mitt stora äventyr i Australien, och innan dess tänkte jag göra en liten tillbakablick för min egen skull till några andra äventyr jag faktiskt varit med om men som jag nästan glömt:

Norge med familjen år 2008

Det absolut vackraste landet jag någonsin varit i!

När jag besteg Kebnekaise år 2009

Språkresa på Malta 2011

Min allra första utlandsresa utan föräldrar

Dessa resor är bara några av alla jag varit på. Men också de viktigaste, eftersom de är nog några av de största äventyren jag varit på. Inte bara en vanlig solresa eller liten weekend, utan dessa resor var såna otroliga upplevelser. Och det är just såna här resor jag älskar! ♥ 

Rubriken stämmer alltså så himla bra in på mig och detta inlägget. Wanderlust är mitt favoritord i hela världen, och det är exakt så jag vill spendera mitt liv. Och för er som inte vet vad det är, så kommer här en förklaring från Wikipedia.

"Wanderlust is a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world" 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas