vendelawendt

SUNDAY

Idag inledde jag och mina föräldrar dagen med ett Skype-samtal med familjen jag kommer bo hos i Australien. Hittills har jag själv skypat med dem ett par gånger, men detta var första gången mina föräldrar var med. Känns bra att de också fått prata och även fått ett ansikte av varandra. Så det känns jättebra! Efter vårt samtal blev jag så himla förväntansfull inför resan, så jag fortsatte att packa min resväska. Nu har jag verkligen allt jag behöver. Kläder, bikinis, sovkläder, träningskläder, underkläder, handduk, necessär, smink, skor, klackar, alla viktiga papper, mitt internationella körkort, mina flygbiljetter, pass, försäkringspapper, linser, linsvätska, solglasögon, smink osv osv. Verkligen allt man kan tänka sig för att spendera ett helt år utomlands. Och det bästa är att när jag väl vägde resväskan så vägde den endast 16,5 kg! Vilken lättnad. Det absolut enda som jag inte packat ner än är mina träningsskor samt plattång. Annar har jag allt. Och det känns så himla skönt! Mitt handbagage är dessutom helt tomt (förutom en nackkudde, öronproppar, hörlurar osv som jag redan hunnit lägga ner). Och i handbagaget får man dessutom ha 10kg, så jag kommer kunna packa ner en hel del extra! Är så himla glad nu att allt börjar falla på plats. Dessutom så skrev en tjej till mig på facebook igår som redan är på plats nere i Perth som au pair, så det känns jättebra att hon tog kontakt med mig. Det enda som jag varit lite nervös över är att känna sig ensam när jag väl kommit dit. Jag är redan övertygad om att jag kommer trivas jättebra med familjen och de två små flickorna jag ska passa, men jag kommer ju även ha en hel del ledig tid. Och jag kan tänka mig att om jag inte har något att göra då eller ingen att träffa så känner man sig nog lätt ensam, och det är väl då hemlängtan kommer fram. Så det är jättekul att jag redan vet en tjej där nere! Dessutom bor det en del andra svenska familjer i området, och enligt familjen jag ska bo hos så kommer det komma en del nya au pairer ungefär samtidigt som mig. Mest svenskar, men även en tjej från Kanada. Skitroligt ju! Dessutom berättade de även att några kompisar till familjen har ett eget företag, och de hade frågat ifall jag hade velat jobba hos dem på tisdagar när jag är ledig för att tjäna ihop lite extra fickpengar. Och givetvis vill jag det!

Så som ni säkert förstår är jag överlycklig just nu. Blir 20 år på tisdag, är i princip färdigpackad, allt är fixat och avresan närmar sig med stormsteg! Allt är helt enkelt perfekt. 

Nu är det dags för mig att göra mig klar och sticka till Emporia med min pojkvän. Vi ska käka lunch på Jensens Böfhus och sen även kolla i lite affärer. Har inga planer på att shoppa direkt då jag måste spara mina pengar, men man vet aldrig ifall jag hittar något ändå. Ha en mysig söndag allihop! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas