vendelawendt

KONSTEN ATT SY

Är det bara jag och mina 156 centimetrar som har det här problemet med byxor? Tycker det är så jobbigt när de korvar sig nere vid ankeln, vilket absolut ALLA byxor gör på mig...

Jag har i alla fall nu tagit saken i egna händer och gjort som flera av mina kompisar - nämligen klippt av en bit. Har inte vågat göra det förut för är så rädd att jag ska förstöra byxorna. Men som jag skrev förra veckan hittade jag ett par byxor inne i garderoben som jag köpt på Ullared för 169kr. De är så sköna och sitter verkligen perfekt! Förutom på längden då... Så förra veckan klippte jag av ett par jeans och sydde upp dem och jag blev så nöjd att jag nu gjorde likadant med ett par svarta byxor. Ser ni stor skillnad det blev? Och tack vare mammas sylåda slapp jag den fransiga kanten.

När sylådan väl åkte fram passade jag faktiskt på att justera lite andra kläder. Sy upp några axelband på en del toppar som jag tycker är alldeles för långa osv. Nu i efterhand är jag faktiskt glad över att jag lyssnade på syslöjdslektionerna fast jag föredrog träslöjd, för det är ändå ganska kul att kunna fixa till sina egna kläder. När jag var och handlade igår gick jag förbi en liten 10-kronors marknad inne på coop och hittade ett litet sykit för 10kr som jag slog till på. Har nämligen en liten kartong här hemma där jag samlar saker tills när jag flyttar hemifrån. Så nu har min samling utökats med ett sykit som kan vara bra att ha när man bor själv och inte längre har fri tillgång till mammas och pappas saker. Så nu kommer jag kunna fortsätta sy upp byxor även när jag bor själv.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas