vendelawendt

GOAL

Hej på er! Då var det söndag och jag har haft en riktigt bra dag. Vaknade av att solen sken in genom fönstret och det fick mig verkligen att vakna på rätt sida. Men sov tyvärr rätt länge så kändes som jag missade en del av dagen. Men så fort jag kommit upp ur sängen fick jag en massa energi och bestämde mig för att ta en powerwalk. Lyssnade på Hannah och Amandas podd och sen Andrea och Mathildas, samtidigt som jag powerwalkade i solskenet. Var ute lite mer än en timme och när jag kom hem igen stod min lilla bil och glänsde. Mamma och pappa hade nämligen åkt för att tvätta sin bil, så då passade de på att ta min också. Den var så fin att jag fick inspiration till att fixa till den ännu mer. Så jag och pappa stod ute och fixade med vars en bil och polderade lacken, smörjde listerna och gjorde all solblekt gummi svart och fin igen. Så nu är min lilla ford så gott som ny igen!

Behövde verkligen en sånhär glad och positiv dag. Vädret gör så otroligt mycket! Har nu även bestämt mig för att ta tag i träningen och kosten efter resan. Har satt upp ett litet mål, nämligen att jag ska försöka gå ner 5kg innan Australien. Har alltså lite mer än en månad på mig. Jag suger på allt det här med träning, kalorier, vad som är rimligt att gå ner i vikt per vecka osv. Men jag kollade runt lite i Google Play och hittade en super bra app! Man skulle skriva in ålder, vikt, längd osv, och sen hur mycket man ville gå ner totalt, och hur mycket man helst ville gå ner per vecka. Så jag fyllde i appen, och fick upp en personlig plan. Jag får äta 1300 kalorier om dagen, och i min lilla matdagbok ska jag skriva in allt jag äter där det sedan räknas ut hur mycket kalorierar allt jag ätit innehåller. Hittills idag har jag bara ätit en banan, och enligt min lilla app är det 101 kalorier. Och i genomsnitt förbrände jag 227 kalorier under min timmes powerwalk, så idag har jag 1426 kalorier "tillgodo". Jag vet givetvis att detta inte är skräddarsytt, men jag tycker att det fungerar bra för mig som en extra motivation. Blir jag sugen på choklad vet jag att jag kommer tänka till en extra gång eftersom jag kommer inte vilja se kalorierna gå upp i appen. Det blir lite psykiskt att man tänker till en gång extra när man vet hur mycket kalorier det faktiskt innehåller. Så nu får vi se hur detta fungerar. Jag håller tummarna för att jag i alla fall kommer gå ner lite under de här månaderna. 

Jag är glad att jag började idag, för hade jag börjat igår hade jag bara fått ångest. Igår hade jag nämligen en riktig fross-lördag, började med goda rostade mackor, ost och marmelad som följdes av en god lunch hemma hos farmor med efterrätt som bestod av glass och fruktkompott, och senare kaffe med småkakor, kanelbullar och tårtor. Herregud, kan tänka mig att mina 1300 kalorier passerades efter halva den dagen. Och sen på kvällen poppade jag popcorn och tog några rutor marabouchoklad. Hahah asså får ångest redan nu. Men jag älskar mat, så jag bryr mig inte jättemycket. Men ska försöka ta tag i detta nu! Mitt mål är inte att bli jättesmal, eller tappa massa vikt, utan bara att må bra inombords. Känner att jag tappat nästan alla mina muskler det senaste halvåret, förlorat min kondition samt lagt på mig massa bekvämlighets-kilon. Och det vill jag bli av med! Ska bli spännande att se hur detta går. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas