vendelawendt

TIPS: appar

Tänkte tipsa om några av mina favoritappar som jag använder mig av en massa här i Australien. De underlättar verkligen för mig på många sätt och vis. Eftersom jag har en Samsung med Androids nedladdningsapp så är det inte säkert att alla dessa appar går att ladda ner på en iPhone. Men det borde finnas liknande appar. 

ANZ goMoney: Om ni är nya i Australien och ska skaffa bankkort så kan jag verkligen rekommendera ANZ. Bara gå in på deras närmsta kontor, fyll i lite papper och nån dag senare kommer kortet hemskickat. Det kostar ingenting, men man ska däremot föra över 10 dollar direkt till kortet för att aktivera det. Och de har en superbra app som då heter ANZ goMoney där man kan sköta allt direkt i mobilen. 

Transperth: Perths motsvarighet till Skånetrafiken, SL osv. Här kan du se alla bussar, tåg, tidtabeller osv. Transperth gäller dock endast för staden Perth, inte hela Australien. 

SMHI väder: En jättebra väderapp där man kan se väderprognosen för 10 dagar framöver. Deras prognoser stämmer till 98%.

Tripadvisor: En jättebra app där man kan kolla upp hotell, aktiviteter, restauranger osv över hela världen. Slå på GPS:en och du får genast upp ALLT som finns att göra runt omkring dig. Perfekt sätt att utorska en ny stad med. 

Currency Converter: Med denna app kan du lätt kolla upp valutan i det land du befinner dig i. Och du behöver inte ha tillgång till internet. Du kan välja mellan alla valuter i världen, och slå sedan in en summa för att se hur mycket det motsvarar i svenska kronor. Och tvärtom.

Gumtree AU: Australiens motsvarighet till blocket. Här kan privatpersoner sälja allt ifrån kläder, surfbrädor, kameror, bilar, våtdräkter osv. 

Uber: Det här är en otroligt smart grej som nyligen kommit hit! Det finns bland annat i USA och i lite andra länder. Är inte helt 100% på ifall det fungerar i hela Australien, men det fungerar i alla fall i Perth. Det är en app där man kan beställa taxi. Folk som har lite tid över kan alltså köra taxi privat i sina egna bilar, vilket betyder att det blir mycket billigare än vanlig taxi. Du signar upp på appen, går in, sätter igång GPS:en och på en karta kan du se alla bilar i närheten som kör just nu. Klicka på en bil och du får upp en bild på föraren och vad andra taxiåkare har tyckt om just den här personen. Det är huur smidigt som helst och p.g.a. bilden på föraren och all information som du får så är det här säkrare än vanlig taxi. Allt registreras, och skulle något hända så vet man exakt vem det var som körde, registreringsskylt, vad det var för slags bil osv. Jag och Keiana beställde en taxi via den här appen i lördags och såfort vi tryckt på "beställ" så stod det att den skulle vara framme om 3 minuter. Sedan kan man följa bilen på kartan i mobilen och se när den står utanför. Helt perfekt!

Riktiga vykort: Det här är en jättebra app från Posten i Sverige. Man kan designa sina egna vykort med egna bilder och fylla i en adress, sen skickas det till Postens kontor via internet, där det sedan skapas på plats i Sverige och skickas ut. Det går alltså lika fort som att skicka ett vykort inom Sverige. Inga fördröjda leveranstider, inga dyra fraktkostander, man kan skicka personliga vykort och det är riktigt bra för miljön att det slipper transporteras över hela världen.

Och ifall ni också har en mobil där man kan designa sin hemskärm hur man vill så rekommenderar jag att lägga in två klockor. En inställd på staden du bor i just nu, och en som är inställd på Sverige. Helt perfekt att alltid ha koll på tidsskillnaden.

Så, det var några av mina tips på appar på er som också ska hit till Australien, eller ut och resa i ett annat land. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas