vendelawendt

SWIMMING WITH DOLPHINS

Klockan här: 18:48

I lördags gick jag upp strax efter 05 för att göra mig iordning, äta frukost och sedan ta tåget in mot stan där jag mötte upp Lina och Keiana för att ta bussen ner till Rockingham. Väl på båten gick personalen igenom lite säkerhetsrutiner, delade ut våtdräkter, snorkel osv. Och efteråt bar det av! Vi åkte nog inte mer än en halvtimme innan vi hittade en massa delfiner. Då var det bara att dra upp våtdräkten, på med sin snorkel och ner i vattnet tillsammans med sin grupp. En ledare åkte längst fram på en scooter och sen hängde alla andra efter genom att hålla i varandras bälten som vi hade runt magen. Delfiner skräms lätt av plaskande, så vi flöt mest på ytan. Men de var otroligt närgångna och simmade knappt en meter från en. Otroligt häftig upplevelse! Det var säkert 10-15 delfiner som simmade runt oss och hoppade upp och ner i vattnet. Både stora delfiner och även en hel del små bebisar. Vi var 24st på båten och vi delades upp i fyra grupper. Två grupper var nere i vattnet åt gången och sedan turades vi om att få simma. 

Tyvärr var det ganska molnigt just när vi skulle hoppa i vattnet vilket betydde att det fanns ingen sol som kunde lysa upp havet. Så det var ganska mörkt och grumligt under ytan vilket gjorde att bilderna med min undervattenskamera blev inte så jättebra. Men det är ändå jätteroligt att ha dessa bilder oavsett som ett minne från denna häftiga upplevelse. 

Efter att ha fått simma med delfiner i 1,5-2 timmar så gav de sig iväg. Då gick alla upp på båten för att äta lite lunch. Vi fick jättegoda wraps och kycklingsallader. Vi åkte en bit med båten och stannade sedan till för att få bada lite. Vid den här tiden hade vädre spruckit upp och det var inte ett moln på hela himmeln. Solen sken, alla hoppade ner i havet, gjorde volter från båten, snorklade och vi fick även prova vattenscootrarna. Det är en liten maskin som är ganska ljudlös, vilket gör att man inte skrämmer djuren. Man håller bara i handtagen på sidorna och trycker på en liten knapp och sen åker man. Man åker åt det håller som man vrider den så man kan t.ex. vrida den nedåt och sedan göra en volt under vatten och sen åka upp igen. De var riktigt poplära hos oss alla, och alla på båten ville prova dem om och om igen. 

När klockan började närma sig 14.00 och vi hade varit ute i några timmar var det dags att åka tillbaka mot land. Vi var helt slut allihop och när vi var hemma en timme senare så åkte alla hem och sov ett tag. Men gud vilken underbar dag det var alltså!
Här kommer några bilder:Några bilder från min undervattenskamera:

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas