vendelawendt

NEW PEOPLE

Jag har verkligen hunnit träffa en hel del människor under min tid här i Perth. Många fler än jag trodde. Åker man till andra sidan världen helt själv utan att känna någon så tvingas man verkligen till att bli mer framåt och självständig. Jag har inte varit här så länge men märker redan otroligt stor skillnad på mig själv som person. Att ta besultet att flytta till Australien är lätt det bästa jag någonsin gjort! 

Australien är ett land som är väldigt populärt att resa i vilket betyder att här finns tusentals au pairer, utbytesstudenter och backpackers överallt. Detta betyder såklart att folk kommer och går hela tiden. I början hade jag lite otur för alla jag träffade hade bara ca 1-2 veckor kvar här i Perth och det var såklart väldigt synd att de jag lärt känna skulle åka så snart. Men det är bara att fortsätta träffa nya människor hela tiden. Det är otrolig lärorikt att ständigt träffa på nya människor från olika länder. Jag tvingas prata engelska hela tiden och jag lär mig något nytt hela tiden. Framförallt språkmässigt, men även om andra länder och kulturer. Hittills har jag träffat:
Tre tjejer från Sverige

Två killar från Sverige

En tjej från Tyskland

En tjej från Dankmark

Två tjejer från Italien

En tjej från USA

Fyra tjejer från Kanada

En tjej från Frankrike

Och imorgon ska jag träffa en tjej från Österrike. Jag har verkligen överraskat mig själv genom att vara så framåt. Jag är nämligen väldigt blyg och tillbakadragen som person och just därför tror jag att den här resan var helt perfekt för mig. Jag behövde verkligen det här. Det ska bli spännande att se ifall vissa av vänskaperna varar livet ut. 

Jag har även tyckt att det varit otroligt viktigt att träffa människor från andra länder. Det är såklart skitkul att träffa andra från Sverige också, och jag har redan kommit nära några svenskar. Men det känns otroligt löjligt att lämna Sverige för Australien, men ändå bara umgås med svenskar. Så därför har jag varit noga med att träffa massa olika människor. Och det har jag ju verkligen lyckats bra med! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas