vendelawendt

UNIVERSAL STUDIOS

Ja i fredags stack jag och Johanna som sagt till Universal Studios för en heldag där. Vi kom fram ungefär när de öppnade, och tänkte att vi hade massor av tid på oss att göra allt fram till stängning klockan 19. Men herregud vad stor parken är. Vi hann inte med två shower tyvärr, men alla vi såg var så otroligt bra och häftiga. Alla attraktioner/shower var baserade på olika filmer och effekterna var helt otroliga. Vi såg även en del 3D och 4D filmer, och det fanns riktigt häftiga karuseller som endast va visuella med en stor 3D bubbla runt en och en rörande vagn som man satt i. Man stod alltså helt still, men tack vare alla rörelser och 3D skärmen runt en trodde man verkligen att man åkte på riktigt. Helt otroligt!

Vi åkte även genom alla inspelningsplatser och uppbyggda städer som finns där i Hollywood. Alltifrån en liten vilda western-by, ett litet new york, en liten fiskestad osv. Man fick se klipp av en del filmer på en moniter under tiden man åkte, och jag hade sett en del av de filmerna. Hade ALDRIG kunnat gissa när jag såg filmerna att det endast va en uppbyggd stad, och inte inspelat i New York på riktigt.

Min absoluta favoritdel var när vi åkte igenom Fairview på den lilla gatan Wisteria Lane där Desperate Housewives spelats in som är min favoritserie genom tiderna. Blev helt lyrisk när jag såg alla karaktärernas små hus.

Vi träffade även på en massa filmkaraktärer, och trots att vi båda snart är 20 år blev man otroligt nostalgisk när man såg alla "karaktärer" från olika animerade filmer gå omkring i parken.
Vi hade helt enkelt en grym dag, och det var otroligt kul att se alla filmeffekter osv. Har varit på Universal Studios i Paris också och de är så lika, men ändå olika. De olika ställena har fokuserat in sig på olika filmer och både är häftiga på sitt eget sätt, så jag är glad att ha varit på båda.

Nästa vecka funderar vi på att sticka till Disneyland också, men vi får se vad budgeten räcker till.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas