vendelawendt

VILDA PINGVINER

Igårkväll tog vi oss ner till stranden i St Kilda för vi hade hört att vilda pingviner hoppar upp på stenarna längs piren i solnedgången. Hade inte så jättestora förväntningar i och med att man aldrig kan räkna med vilda djur. Men vi tänkte att det hade varit kul att åka ner till stranden i solnedgången ändå. Så vi tog spårvagnen dit och gick längs med strandpromenaden vid havet. Så fruktansvärt vackert. Älskar att bara gå och kolla på havet, palmerna och hur ljuset blir när solen är på väg ner och dagen börjar ta slut.

Efter att ha promenerat nästan 2,5km längs havet kom vi fram till St Kilda piren som kallas för breakwater. Följde efter strömmen av människor ut på piren och blev alldeles förstummad över hur vackert det var. Den lilla hamnen var full av båtar och långt bakom det steg skyskraporna mot horisonten. Melbournes skyline är verkligen otroligt vacker. Piren var ganska lång så man fick gå ett tag, men stannade var och varannan minut för att fotografera detta paradis.

När vi väl kommit ut till piren så var det fullt av människor överallt. Alla satt spänt och väntade på ifall det skulle komma några pingviner. Vi var själv upptagna med att föreviga denna vackra plats och kolla på utsikten över staden och hur solen glittrade mot havet.

När vi varit där en stund så satte vi oss ner på stenarna för att njuta av kvällen. Satt och pratade om det här med pingvinerna verkligen stämde eller om det bara var en myt, och precis då så pekar en tjej bredvid oss ner mot stenarna precis vid havet där en liten liten blöt pingvin precis hoppat upp. Den var så liten och så söt! I och med att de är vilda så får man respektera dem och inte skrika, fota med blixt eller gå nära dem. Så ingen sa något, utan det var bara vi som satt runt där som såg den. Tog genast upp kameran för att försöka fånga den lilla pingvinen på bild.

På andra sidan piren satt en annan liten sötnos under träbryggan.

En bild på brorsan när han sträcker ner sin mobil för att också försöka få en bild på pingvinen haha.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas