vendelawendt

MIN SISTA DAG I SVERIGE

Idag har jag kört runt en massa och sagt hejdå till lite släktingar. Började med att åka upp till Skopunkten vid 10 när de öppnade och lämande över en liten "hejdå-blomma". Har trots allt jobbat där i 1,5 år och trivs verkligen så himla bra. Så jag ville visa min uppskattning och säga hejdå på riktigt. Stod och pratade med chefen och några kollegor en stund, och jag är verkligen så tacksam över att ha haft en så bra arbetsplats. Det bästa är att trots att jag åker och är borta ett halvår så vill de att jag ska höra av mig igen när jag är hemma. Så har jag tur finns det plats för mig även efter resan. Jag fick även butikens mejladress uppskriven på en lapp och jag fick lova att mejla när jag kommit fram och sen även några gånger då och då så de fick höra hur jag trivdes i Australien. Efter mitt besök på Skopunkten åkte jag och handlade lite småsaker, postade de sista sakerna som jag sålt på tradera, växlade lite amerikanska dollar som jag hittade på mitt rum till danska pengar. Perfekt, då kan jag köpa lite mat och dricka på flygplatsen imorgon. Jag lär behöva det för kan tänka mig att jag knappast kommer orka äta något på morgonen. 

Efter allt småfix åkte jag till minneslunden där min gamle morfar ligger begravd. Tände ett ljus och lämnade även en liten sten som jag skrivit på samt ritat en liten ängel. Har gjort en likadan till min farfar som min familj har lovat att lägga på hans gravplats. Farfars sten blev lite större eftersom han har en egen gravplats, vilket gamle morfar inte har. Eftersom jag kommer vara borta i så många månader ville jag lämna något lite mer permanent. Ett ljus slocknar tillsut och blommor vissnar, men en sten varar föralltid. Vi får se hur länge texten håller i sig, men jag tog en vattenfast penna så förhoppningsvis sitter texten i året ut. Så detta är ett litet minne från mig nu när jag åker. Gick runt en stund på minneslunden innan jag tillslut åkte upp till min gamle mormor där även min mormor och hennes man var hemma. Var roligt att få träffa alla tre en sista gång och säga hejdå. 

De senaste dagarna har jag varit ganska känslosam. Vad jag än gör så tänker jag "detta kan vara sista gången på flera månader" och då blir jag lite ledsen. Är sååå otroligt glad över allt som väntar mig i Australien och att jag får uppleva detta, men nu precis innan avresa har det varit lite känslosamt. När Jo åkte till Alabama år 2013 följde jag och hennes föräldrar med till flygplatsen, och när det var dags att säga hejdå bröt hon ihop totalt. Och jag vet att det hade varit likadant för mig. Därför har jag tagit beslutet om att jag inte vill att någon följer med mig till varken flygplatsen eller tågstationen. Det kommer vara alldeles för jobbigt. Så min familj ska sticka iväg till skola och jobb precis som vanligt, och jag får gå upp tidigt på morgonen för att säga hejdå. Min pojkvän kommer även sova hemma hos oss från idag till imorgon, och han får också åka iväg samtidigt som dem. Så tar jag alla hejdå samtidigt. Sen kan jag bryta ihop i lugn och ro hemma, få ut alla känslor, och sen kunna samla mig innan det är dags att samla ihop alla mina saker och ta bussen till centralen, och sen tåget över till Köpenhamns flygplats. Tror jag behöver lite tid för mig själv att acceptera att det är dags för mig att åka, utan att behöva fundera på att jag måste säga hejdå framme på flygplatsen. Bättre att ha det avklarat hemma.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas